Manisa Su Sporları Kulübü Manisa Su Sporları Kulübü Manisa Su Sporları Kulübü Manisa Su Sporları Kulübü Manisa Su Sporları Kulübü Manisa Su Sporları Kulübü       tr en    
Alkışlar Engelli Şampiyonlara
07.12.2015

ManisaHaberleri.Com | Editör: Gökhan Baysal

Image19

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonunca 4-6 Aralık tarihlerinde Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen Yüzme Şampiyonasında Manisa takımı 7’si Altın, 13’ü Gümüş ve 7’si Bronz olmak üzere toplamda 26 Madalya aldı.

Bu şampiyonada ilk kez hayata geçirilen açık yaş kategorisi kullanıldı. Küçük sporcular kendilerinden yaşça büyüklerle yarışmalarına rağmen madalya kazanmasını bildi.

25 Kulüpten 128 sporcunun yer aldığı ve 30 hakemin görev yaptığı Türkiye şampiyonasında Manisa ekibi adına İl Gençlik Spor kulübü ve Manisa Su Sporları Kulübü adına 15 sporcu kulaç attı. Antrenörler Şule Şenyoğurtçu Dalyan, Barkın Yelkenci ve Erman Tosun önderliğindeki Manisa ekibi iki gün boyunca süren yarışlarda ailelerin büyük tezahüratları altında kulaçlarını madalya alabilmek adına attı.

 

İLK KEZ KATILDI 2 ALTIN KAZANDIRDI  

Dünya 3. ve Avrupa Şampiyonu Beytullah Eroğlu gibi önemli sporcunun yarıştığı şampiyonada Manisa ekibi adına süpriz yarış çıkartan isimler oldu. Özellikle yüzme sporunu ilk kez başlayan ve Sb.3 yarışan Turgutlulu Nazmiye Gizem Dolar girdiği iki yarışta Altın madalyayı kazandı.

 

MASKOTU OLDU

Öte yanda da şampiyonanın en kısa boylusu Zümra Aynurlu’da Manisa’ya 2 altın madalya kazandırırken sevimliliği ile şampiyonanın maskotu oluverdi.

 

ONLAR YİNE REKOR KIRARAK GELDİLER

Muhammet Keskin ve Feyzanur Akbulut’da takımlarına altın madalya kazandıran isimler oldu.

Manisa ekibinden Feyzanur Akbulut ve Ceyda Erkal 2’şer Gümüş madalya elde ederken Deniz Ünsal, Efecan Ötnü, Batuhan Çiltaş, Ferzan Özkan,Mehmet İleru ve Muhammet Keskin takımlarına Gümüş madalya kazandıran isimler oldular.

Deniz Ünsal, Efecan Ötnü, Raşit Kurtoğlu, Ferzan Özkan, Muhammed Keskin, Ceyda Erkal ve Batuhan Çiltaş Manisa ekibine Bronz madalyayı getiren sporcular oldular. Manisa ekibi Mersin’de yapılan yarışmalarda ise 24 madalya kazanmıştı. Bu yarışlarda madalya sayısını arttırarak yoluna devam ediyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk’ün de izlediği Şampiyonada İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü takım halinde 1. Olurken Manisa ekibi 2. Eskişehir ekibi ise 3. Oldu. Federasyon şampiyona sorumlu Osman Çullu tarafından katkı yapan antrenör, idareci ve ailelere şükran belgesi verildi.

 

EN DİSİPLİNLİ EKİBİ MANİSA

Antrenörler Şule Şenyoğurtçu Dalyan, Barkın Yelkenci ve Erman Tosun önderliğindeki Manisa ekibi şampiyonanın en disiplinli ekibi seçildi.

Manisa ekibine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce tahsis edilen Engelli otobüsü Alanya’daki yarışlara katılan diğer kulüp yöneticilerin ve sporcuların gözdesi oldu.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonun geçmiş yönetimlerde kötü yönetilmesi sonucu 4,5 milyon gibi borç altına sokulmasının ardından göreve yeni gelen Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ve ekibi bu borcu kısa sürede kapatmayı başarıp şampiyonada sporculara ödenmesi gereken hacirahları peşin ödemesi sevindirici bulundu.

Başkan Uztürk; “Bizleri parlak ve güneşli günler bekliyor. Biz çok büyük bir aileyiz. Bunun sorumluluğu içerisinde çalışıyoruz. Çok büyük başarılara hep birlikte imza atacağız.2016 Rio şampiyonasında iddialı  hazırlanıyoruz.2016 Yılında bütçemizi 7-8 milyon TL olarak planlıyoruz” dedi

Manisa’ya büyük başarı kazandıran Engelli yüzücüler Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Savaş Duman ve Manisa Su Sporları Kulübü sponsoru Uğur Üstünel tarafından kabul edilip ödüllendirecekleri öğrenildi.

 

OYNAYARAK KUTLADILAR

Manisalı yüzücüler kaldıkları Arsi Otel yöneticileri tarafından kendilerine düzenlenen gecede gönüllerince coştular. Yüzücüler şampiyona sonrasında Manisa’ya gelirken otobüslerinde oyun havaları ve benzeri müzikler eşliğinde eğlencenin zirvesine ulaştı.