Manisa Su Sporları Kulübü Manisa Su Sporları Kulübü Manisa Su Sporları Kulübü Manisa Su Sporları Kulübü Manisa Su Sporları Kulübü Manisa Su Sporları Kulübü       tr en    
Zoltan Gulyas MSSK’da
06.09.2012

Manisa Su Sporları Kulübü kış döneminde sutopu branşında güçlü bir altyapı oluşturmak amacıyla sutopu sporunda dünyada ekol olarak kabul edilen Macaristan’ın tanınmış antrenörlerinden, Galatasaray’da uzun yıllar çalışmış, Galatasaray’a sayısız madalyalar kazandırmış Zoltan Gulyas’la danışman/antrenör olarak kulüp ile çalışmak üzere anlaşmıştır.

Açık Küme Türkiye Büyük Erkekler sutopu şampiyonasında takımımızın kazandığı Türkiye şampiyonluğundan sonra alt yaş gruplarında da güçlü bir altyapı kurmak, Manisa’dan sutopunda başarılı sporcular çıkarmak ve şampiyonluklar elde etmek amacıyla geçmiş yıllarda Galatasaray sutopu takımıyla defalarca şampiyonluklar yaşamış Zoltan Hocayı sutopu branşının başına getirdik. Kendisi uzun yıllar Türkiye’de çalıştığı için uyum sorunu çekmeyecektir.

1

ZOLTAN GULYAS KİMDİR?

Son 4 senedir Macaristan bayan milli takımında menajerlik görevini yürüten Zoltan Gulyas, 1988 de Macaristan’ın finalist takimi Tungsram in koçu olan Zoltan Gulyas aynı yıl ayında Galatasaray’a gelmiştir. 1989 da Galatasaray ile şampiyonluk serisine başlayan Zoltan 2000 senesine kadar kaldığı büyük takımda ve yas gruplarında Galatasaray da sayısız şampiyonluklar kazanmış olup Türk sutopuna ivme kazandırmıştır.

Bu dönemde Türk milli takımında da zaman zaman görev alan Zoltan Gulyas Kübada ki Dünya Şampiyonasında 9. olmuştur. Avrupa B Liginde ilk 5’e kalma başarısını göstermiştir.

Daha sonraki yıllarda Türk Milli takımında danışmanlık/direktörlük yaptığı dönemlerde ise Türkiye Avrupa B Liginde de şampiyon olmuş ve üst üste iki kere A Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır.

 

MİLLİ SPORCULAR

Merkezi İstanbul’da bulunan ve yaklaşık Bir yıl önce Manisa Organize Sanayi Bölgesinde Kompozit-Teknik Tekstil üzerine yeni bir yatırım gerçekleştiren Telateks A.Ş firmasının resmi sponsorluğunda kurulan Manisa Su Sporları Kulübü Eski Milli sporcuların ve yıllarını su sporlarına vermiş tecrübeli yöneticilerin öncülüğünde 2012 yılında yaşları 6 ila 12 arasında değişen 100’ün üzerinde kursiyeri Manisa Olimpik Yüzme Havuzunda eğitime aldı.

Telateks A.Ş. Genel Müdürü, eski milli sutopu sporcusu, Sutopu Federasyonu yönetim kurulu üyesi, ve Sutopu Milli takımlar sorumlusu olan Uğur Üstünel’in Kulüp Başkanlığını yaptığı Manisa Su Sporları Kulübünde, eski sporcu-yönetici ve halen Adalar Kent Konseyi başkanı görevini yürüten Ali Tolga Asbaşkanlık, eski yüzme ve sutopu sporcusu Haldun Dalyan’da Genel Kaptanlık görevini üstlendi.

 

HEDEF ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRMEK

Kulüpten yapılan açıklamaya göre “Manisa’daki Atatürk Spor Kompleksi gibi bir tesis İstanbul’da yok. Manisa’da 12 ay boyunca su sporları yapılabilecek bir tesis inşa edilmiş. Bu tesiste çocuklara su sporlarının bir oyun olmadığını gösteriyoruz. Onların kabiliyetlerini ön plana çıkarmak istiyoruz. Burada hem yaz hem kış çalışarak hedeflerimize ulaşacağız” denildi.

Telateks A.Ş. firması Kulübün resmi sponsoru olarak kulübe büyük katkılar vermekte ve kulübün tüm spor harcamalarını karşılamaktadır. Kulübümüzün ilk hedefi 3-4 yıl içinde yüzme ve sutopu spor dallarında il, bölge ve Türkiye şampiyonları yetiştirmektir.